logo ruilhandelmarkt.nl


Nog geen account? Registreer nu | Wachtwoord vergeten?
zoek

Tips om veilig te ruilen op Ruilhandelmarkt.nl

Van veilig ruilen komt geen huilen!

Ruilhandelmarkt.nl brengt mensen die objecten of diensten willen ruilen via internet met elkaar in contact. Het merendeel van de adverteerders op Ruilhandelmarkt.nl is betrouwbaar, maar let op: de ruiltransacties die tussen aanbieder en vrager worden gesloten vinden buiten de website plaats. Ruilhandelmarkt.nl raadt u dan ook aan altijd uw gezonde verstand te gebruiken.

Hieronder vind je tips om veilig te ruilen met andere gebruikers en bezoekers op Ruilhandelmarkt.nl:

  1. Als een aanbod te mooi lijkt om waar te zijn. Dan is dat meestal ook zo. Pas op en beoordeel aanbiedingen met deze wijsheid in je achterhoofd.

  2. Maak persoonlijk contact (bijvoorbeeld via de telefoon) en probeer zoveel mogelijk persoonlijke informatie over de andere partij te weten te komen. Vraag informatie en Google bijvoorbeeld op naam en adres. Bewaar ook alle mail en overige gegevens.

  3. Indien je wilt afspreken met de andere partij. Doe dit dan op openbaar (en druk) terrein en ga bij voorkeur niet alleen.

  4. Maak duidelijke afspraken met elkaar en bewaar alle informatie. Je kunt hierbij denken aan gegevensuitwisseling, persoonlijke (contact)informatie, ruilcontract, etc.

  5. Maak een afspraak met de aanbieder om het product en/of de dienst te bekijken en/of bespreken, doe een grondige inspectie en controleer of het product en/of de dienst aan je verwachtingen voldoet. Als alles wederzijds naar wens is, kun je het product en/of de dienst met plezier ruilen, en elkaar de hand schudden!

Indien je wordt lastiggevallen door bezoekers van Ruilhandelmarkt.nl of ander misbruik ziet. Meld dit dan direct bij Ruilhandelmarkt.nl via de meld misbruik knop. Geef daarbij zoveel mogelijk informatie door zoals e-mailadressen, datum, tijd en omschrijving van het misbruik. Wij onderzoeken zo spoedig mogelijk de klachten en zullen veroorzakers blokkeren van Ruilhandelmarkt.nl

Mocht een gebruiker zijn afspraken niet nakomen, doe dan bij oplichting altijd aangifte bij de politie (dit kan Ruilhandelmarkt.nl niet voor je doen). Meld oplichting ook altijd aan Ruilhandelmarkt.nl. Als de claim gegrond wordt geacht, kan Ruilhandelmarkt.nl de gebruiker (tijdelijk) weren van de site. Meldingen kunt u doen via het contactformulier.


5045